Lähetyskirpputori

Lähetyskirpputori

Seurakuntarakennuksen vieressä toimii seurakunnan lähetyskirpputori, osoitteessa Torikatu 49.

Tuki lähetystyölle ja katulapsityölle

Kirpputorimme toimii vapaaehtoisin lahjoituksin, ja toimintaa pyöritetään pääasiassa vapaaehtoisin talkoovoimin. Osa Kirpputorin tuotosta menee Espanjan lähetystyöhön, osa Venäjän katulapsityöhön Mission Possiblen.

Ehjää, puhdasta ja käyttökelpoista tavaraa voi jättää kirpputorin portaille. Jos kyseessä on suurempia lahjoituksia kuten kuolinpesiä yms, voi yhteyttä ottaa kirpputorin henkilökuntaan.

Osoite: Torikatu 49, 67100 Kokkola.
Puh: 06 - 822 5488

Avoinna: Ma-Pe klo 11-17, La klo 11-14.

Voit lahjoittaa tavaraa meille nyt myös netin kautta, esim. leikkimökki, koirankoppi yms. jota on vaikea kuljettaa kirppikselle. Mukaan miel. kuvia ja tarkka selostus tavarasta/ tavaroista. Hyväkuntoiset ja toimivat tavarat pääsevät myyntiin.
Toimita tiedot kirppikselle tai sähköpostilla:
jv1@suomi24.fi
Kiitos lahjoittajille ja Jumalan siunausta !

Historia
Noin vuonna 1983-1984 pidettiin ensimmäinen kirpputori-tilaisuus Mercurius-talossa. Kaupan oli mm. vanhan rukoushuoneen tulipalossa lievästi vahingoittuneita tavaroita.

Pian alettiinkin pitämään "Lauantai-kirpputori"-tapahtumia nykyisen rukoushuoneen takapihalla. Myynnissä oli nykyisen rukoushuoneen rakentamisesta ylijääneitä rakennustarvikkeita. Tästä innostuneina keskustassa avattiin pysyvä kirpputori erään kiinteistön kellarissa. Nykyinen kirpputorirakennus oli aluksi asuintalona, mutta vapautui sittemmin. Tila otettiin käyttöön polkupyöräkorjaamona, keskustan kirpputoritoiminnan lisäksi. Tämän ns. polkupyöräprojektin yksi innokkaista vetäjistä oli Seppo Rimpioja. Osista koottiin pyöriä ja niitä myytiin eteenpäin.

Polkupyörätoiminnan jälkeen keskustan kirpputoritoiminta siirrettiin nykyiseen kirpputorirakennukseen. Kirpputori pyöri muutamina päivinä viikossa, kunnes Harri Rantala ehdotti pysyvän kirpputorin avaamista. Myytävästä tavarasta ei ollut puutetta kun nykyinen kirpputori avautui. Tavaraa tuli myytäväksi suuret määrät, mutta sitä myös meni. Kirpputori oli auki viikon jokaisena arkipäivänä, ja asiakkaita oli tungokseen asti - jopa portsareita jouduttiin laittamaan oville väentungosen vuoksi. Yksi tavaranlahjoittajista oli eräs tavarataloketju.

Saatava voitto käytettiin uuden rukoushuoneen lainan lyhentämiseen, kunnes se saatiin maksettua. Tämän jälkeen myynnistä saatavilla tuloilla aloitettiin tukemaan lähetystyötä. Tänä päivänä kirpputorin tuotto menee pääsääntöisesti Venäjällä tehtävään katulapsityöhön, sekä lähetystyöhön Espanjassa. Kirpputori on auki kuusi päivää viikossa (ma-la).

Kokkolan Baptistiseurakunnan lähetyskirpputori on Kokkolan toiseksi vanhin kirpputori. Vanhin on Yhteiskristillisen (YK:n) lähetyskeskuksen kirpputori.