Kokkolan Baptistiseurakunta

Kokkolan Baptistiseurakunta

Kokkolan Baptistiseurakunta on Jumalan seurakunta. Se koostuu Jeesukseen uskovista, omasta pyynnöstään uskovien upotuskasteella käyneistä ja uskonsa tunnustavista henkilöistä.

Raamattu on elämän ja opin ylin ojennusnuora; ihminen vanhurskautetaan uskon kautta ilman lain tekoja. Seurakunta on hengellinen kotimme, jossa saamme opetusta ja voimme rakentua yhteisestä uskosta. Kodissamme vietämme ehtoollista (leivän murtoa) kuukausittain Jeesuksen sovitustyön muistoksi, Hänen takaisintuloaan odottaen.

Pyhän Hengen täyteys on luvattu Raamatussa kaikille Jeesuksen omille. Pyhä Henki valmistaa, lujittaa ja rohkaisee ihmisiä palvelemaan Jeesuksen esimerkin mukaisesti. Jumala kutsuu ja asettaa muutamia esim. paimeniksi (kaitsija, vanhin) ja opettajiksi, toisia evankelistoiksi. Jokaisella on seurakunnassa oma paikkansa, ja tehtävänsä. Vanhimmat johtavat seurakunnan hengellistä toimintaa ja heidän tukenaan palvelevat diakonit.

Muutaman kerran vuodessa kokoonnumme seurakuntana seurakunnankokoukseen keskustelemaan ja päättämään yhteisistä asioistamme.

Seurakunnan jäseniksi liitytään henkilökohtaisen uskoontulon ja uskovien kasteen kautta. Vauvoja emme kasta, vaan siunaamme heitä Jeesuksen esimerkin mukaisesti.

Seurakunta ei peri jäseniltään kirkollisveroa, eikä seurakunta saa myöskään avustusta valtiolta. Pääsääntöisesti toimintamme rahoitetaan vapaaehtoisilla lahjoituksilla.

Suurin osa toiminnastamme tehdään vapaaehtoistyönä. Sunnuntaisin kokoonnumme yhdessä laulamaan ja kuulemaan Jumalan Sanan julistusta, kuoro- ja yksinlaulua sekä henkilökohtaisia todistuksia. Jokaisen tilaisuuden lopussa on mahdollisuus esirukouspalveluun. Tiistaisin on tilaisuuden alussa lyhyt Sanan osuus, jonka jälkeen keskitymme erityisesti rukoukseen. Laulukirjana käytämme Hengellistä laulukirjaa, joka on yhteinen ns. vapailla suunnilla.

Varsinaisten jumalanpalvelusten lisäksi seurakunnan toimintaan kuuluu myös mm. uskon ABC-piiri, nuorteniltoja, tyttö- ja poikakerhoja, lasten- ja nuortenleirejä, kid's action toimintaa, pyhäkoulutoimintaa, päiväpiiri, kuorotoimintaa, tupaseuroja ja lähetyskirpputorityötä. Katukirkko-bussi on toiminut joka toinen perjantai kaupungilla. Tiimiläiset ovat keskustelleet kahvikupposen ääressä nuorison kanssa uskonasioista.

Raamatun opetuksen mukaisesti teemme myös ulkolähetystyötä. Ensimmäiset lähettimme olivat Olavi ja Marketta Eskola Espanjassa, Torreviejan/Pilar de la Horadadan alueella vuodesta 1986 alkaen. Nykyisin he ovat eläkkeellä, mutta toimivat Espanjan eri työpisteissä vanhempina työntekijöinä ja mentoreina. Syksyllä 2010 pitkäaikainen lapsityöntekijämme Outi Eriksson miehensä Timon kanssa lähtivät samalle alueelle tekemään lapsityötä. Kannatamme myös Lintu ja Andres Lopezia, jotka tekevät työtä Espanjassa Torreviejan ja Murcian alueella. Tuemme lähetystyötä myös Ukrainassa ja Israelissa sekä Mission Possiblen toimintaa Venäjän katulasten auttamiseksi. Seurakuntalaiset ovat tehneet aktiomatkoja useisiin maihin evankeliumia julistaen ja myös avustuksia puutteessa oleville vieden.


Kokkolan Baptistiseurakunta ei ole rekisteröitynyt uskonnollinen yhdyskunta. Sen virallisia asioita hoitaa Kokkolan baptistit ry., johon kaikilla seurakuntalaisilla on mahdollisuus liittyä.